We zijn trots op onze digitale afvalkalenders. Vooral als we bedenken dat miljoenen Nederlanders ze elke dag gebruiken. Ook de afval-apps op mobieltjes hebben hun nut bewezen. Ze zijn een ideale manier om als afvalverwerker of gemeente met inwoners te communiceren. Niet alleen over de actuele routes van de ophaaldienst, maar ook over alle andere zaken die met afval te maken hebben.

Na het online invoeren van postcode en huisnummer krijgt de bezoeker een persoonlijke afvalkalender gepresenteerd. Op de site, maar ook op tablets en smartphones. Via een banner zijn de eerstvolgende inzameldata in één oogopslag zichtbaar.
Wie ook behoefte heeft aan een gedrukt exemplaar, kan eenvoudig een A4-pdf van de kalender printen.

U kunt uw afvalkalender direct koppelen aan een database, zoals de bijvoorbeeld de routeplanner van het inzamelbedrijf. Zo kunt u, naast de inzameldata van alle afvalstromen, via Google Maps ook de locatie van de diverse afvalbrengstations communiceren.

In de afvalwijzer is een onderdeel voor plaagdierbestrijding verwerkt. Per plaagdier is een korte uitleg en een meldingsformulier beschikbaar. Via diverse online formulieren kan de gebruiker informatie aanvragen en in contact komen met de gewenste locatie.

De afvalwijzer is voorzien van een speciaal onderdeel voor veelgestelde vragen. Deze vragen zijn in het CMS te beheren en aan te vullen.

De persoonlijke afvalkalender kan geëxporteerd worden naar de eigen digitale agenda op de smartphone of op de computer in bijvoorbeeld Outlook.

Opzet voorziet de digitale afvalkalender desgewenst van een mobiele versie en Apps. Deze apps zijn geschikt voor iOS (iPhone) en Android en voorzien van onder andere de optie voor pushberichten. De kalender is standaard geschikt voor tablets (zoals iPad).

Onze online kalenders worden ontwikkeld in responsive design. Dat houdt in dat ze geschikt zijn voor PC, tablet en elk type smartphone.
En dat is niet zomaar. Via zoekopdrachten in Google komen de inwoners steeds vaker via hun smartphone op de kalenders terecht.
Het aantal bezoekers van online kalenders via smartphones bedraagt  inmiddels zo’n 20% van het totaal aantal bezoekers. Daaruit blijkt dat de mobiele versies van de kalenders meer geraadpleegd worden dan de apps.
Bezoek via tablets vormt iets meer dan 25% van het geheel.

Een mooi voorbeeld van een kalender in responsive design is de site van de HVC.

De digitale afvalkalenders van Opzet voldoen aan de standaard van de overheid, zoals gepubliceerd op webrichtlijnen.nl.

De webrichtlijnen geven kwaliteitsregels voor het ontwerpen, bouwen en beheren van websites van hoge kwaliteit. Ze zijn gebaseerd op internationale standaarden voor kwaliteit en toegankelijkheid, en op in de praktijk beproefde oplossingen van professionals.

De webrichtlijnen zijn een handig instrument om te waarborgen dat een website voor iedereen werkt en op moderne wijze is gebouwd. En dat niet alleen: de website wordt bijvoorbeeld ook sneller en beter vindbaar in zoekmachines

De digitale afvalkalender is een duurzame en gebruiksvriendelijke oplossing. U kunt aanzienlijk besparen op uw drukwerk- en verspreidingskosten.

Door de database van alle adressen te koppelen aan de routes en het ophaalschema van de afvalstromen kunnen we een bulk PDF”s maken die direct bruikbaar zijn voor gepersonaliseerd drukwerk.
De huis-aan-huis verspreiding van de gepersonaliseerde en gedrukte afvalkalenders kunt u ook aan ons overlaten. Desgewenst leveren we de PDF’s aan voor uw eigen drukker.

Als extra functie kan de kalender gekoppeld worden met onze speciale helpdesk software voor de afvalbranche. Lees hier meer over deze prachtige applicatie.

Behalve de digitale afvalkalender met app, die we in uw eigen huisstijl vormgeven en ontwikkelen, kunt u ook gebruik maken van Afvalinfo.nl. Deze speciale dienst maakt een algemene digitale kalender toegankelijk voor gemeenten. Uw kalender wordt voorzien van het eigen logo en teksten, maar we gebruiken een gezamenlijke oplossing die meerdere gemeenten tegelijk bedient.
Interesse? We komen deze dienst graag in een demonstratie toelichten.

MEER INFORMATIE

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en kosten van onze online afvalwijzer? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of vul onderstaand formulier in:

  Belangrijkste functies

  Digitale afvalkalender

  Koppeling
  met de BAG

  Koppeling met
  andere software

  Eenvoudig te onderhouden
  Responsive design
  Eigen huisstijl

  Apps voor iOS of
  Android met pushberichten

  Grofafvalmeldingen
  Pasaanvragen
  Container aanvragen

  Klanten met onze digitale afvalkalender