Project omschrijving

STADSWERK072

Website, innovatief CMS en koppelingen met AfvalRIS

Stadswerk072 website

Voor Stadswerk072 in Alkmaar hebben we de afgelopen maanden gewerkt aan de corporate website en de integratie van de complete online dienstverlening. Opzet heeft het design ontwikkeld met daarbij de gehele technische uitvoering. De website en de daarbij behorende applicaties zijn direct gekoppeld met AfvalRIS.

Daarvoor hebben we ons eigen enterprise content management software Biszer ingezet. Deze software is zeer innovatief en gaat uit van mobile first. Daarbij is onze software WCAG en AVG proof. Biszer is het meest uitgebreide CMS voor het ontwikkelen van corporate websites voor inzamelbedrijven of gemeenten en koppelt met elk ERP systeem.

De website van Stadswerk072 is ontwikkeld en gebouwd met Biszer. Deze software is uniek in de markt en bestaat nog niet zoals deze gebruikt en ingezet kan worden. De innovatie zit in het gebruik van verschillende type content blokken. De wijze waarop deze blokken kunnen worden ingezet maakt het zeer eenvoudig voor de beheerder om de gehele site te bouwen en te onderhouden.

Bij het samenstellen van een pagina ziet de beheerder drie schermen als opbouw: voor Mobiel, Tablet en Desktop. Waarbij het CMS uitgaat van Mobile First is. Per pagina is het mogelijke verschillende blokken toe te voegen (slepen) en per type device de volgorde te bepalen, de kolombreedte en de status aan te geven (aan of uit). Het CMS bevat allerlei type blokken met verschillende functies. Blokken voor teksten, beelden en banners tot complete kalender, afvalwegwijzer en modules.

De website is niet alleen meer een afvalkalender maar wordt een complete corporate website met modules voor grofafvalmeldingen, pasaanvragen, meldingen en containeraanvragen met daarbij direct gekoppeld de apps voor iOS en Android. Alle content centraal op één plek. De site is gekoppeld met diverse onderdelen als rapportages en de klantenservice.

WCAG en AVG proof
De website en alle functionaliteiten zijn geheel ontwikkeld met een design en frontend die voldoet aan de WCAG (drempelvrij) en AVG (privacy). Daarmee zijn alle diensten optimaal ontworpen voor elke gebruiker.

Mobile first
De meeste websites worden inmiddels voor zo’n 60% bezocht via smartphone. Dat betekent dat de website optimaal ontworpen is voor mobiel gebruik. Ook hier is het CMS totaal op ingericht. Biszer is het eerste CMS dat echt uitgaat van Mobile First. Via de drie verschillende schermen (Mobiel, Tablet en Desktop) is elke pagina geheel aan te passen en zelf in te richten per type device maar wel met dezelfde content die zich aanpast een het scherm.

Gekoppeld met iOS en Android app
Nooit meer dubbele content. Dat is waar Biszer sterk in is. Alle content die via het CMS ingevoerd en onderhouden wordt is direct toegankelijk via de verschillende apps voor iOS en Android. Zelfs de verschillende online modules zoals grofafvalmeldingen, pasaanvragen, meldingen en containeraanvragen zijn ontwikkeld volgens hybride software development. De website en apps gaan altijd uit van de gebruiker en past zich aan naar het type device waar de informatie wordt opgevraagd.

Complete integratie met AfvalRIS
Voor Stadswerk072 hebben we gebruik gemaakt van onze speciale API’s waarmee we de data kunnen koppelen met het EPR systeem AfvalRIS. De gegevens worden realtime uitgewisseld en via onze software worden speciale wensen en extra business rules toegevoegd. Biszer verrijkt de informatie die uit AfvalRIS komt met informatie en speciale eisen. Alle instellingen en aanvullende regels wordt via het CMS Biszer eenvoudig beheerd.

Grofafval aanmelden en annuleren
Uniek en als enige software-oplossing in de markt bieden wij de mogelijkheid om een grofafvalmelding ook weer te annuleren. Een inwoner kan een melding online inplannen. Deze komt direct in de planning van AfvalRIS te staan. Maar wanneer een klant zich bedenkt is het ook mogelijk om via de site deze opdracht weer te annuleren. De melding wordt na het annuleren direct uit AfvalRIS verwijderd. Dat scheelt veel tijd voor de klantenservice en voorkomt onnodige ritten.

Wilt u ook het beste en meest innovatieve CMS voor uw afvalcommunicatie en diensten? Neem gerust contact op voor een demonstratie.