De afvalkalender, applicaties en apps van de HVC Groep hebben een nieuwe vormgeving gekregen. HVC heeft een nieuw logo en daarom heeft Opzet de huidige afvalkalendersite en -apps geheel in lijn met de huisstijl voorzien van een nieuwe frisse uitstraling. Ook de iconen van de verschillende afvalstromen zijn aangepast.

Met gemiddeld 15.000 tot 30.000 bezoekers per dag zijn de afvalkalender en apps voor gebruikers een belangrijke informatiebron. De site is voor HVC een geweldig communicatiemiddel voor het geven van de juiste actuele informatie over afval en inzameling.

Afvalkalender en afvalbalie

De digitale afvalkalender van HVC bevat verschillende modules waarmee de inwoners binnen het verzorgingsgebied van HVC allerlei zaken online kunnen aanvragen. Van het aanmelden van grof huishoudelijk afval tot het aanvragen van een nieuwe afvalpas. De verschillende diensten zijn gekoppeld aan iDeal voor online betaling.

De digitale online afvalkalender bevat een uitgebreide afvalwegwijzer. Via deze module kunnen gebruikers zien hoe en waar ze verschillende afvalsoorten kunnen inleveren.

Apps Android en iOS

Naast de online site heeft Opzet een app ontwikkeld voor zowel Android als iOS. De app bevat allerlei handige functies waarmee inwoners makkelijk  informatie op kunnen vragen. De app geeft een pushbericht met een melding wanneer het afval wordt ingezameld.

In de komende periode breiden we de online digitale afvalkalender uit, zodat gebruikers steeds meer zaken online kunnen regelen.