GroenVandaag site
GroenVandaag site
GroenVandaag site
GroenVandaag heeft een grote restyling gekregen. Er is meer aandacht voor het nieuws en het mobiele gebruik van de site. Tevens zorgen de foto’s voor de juiste sfeer binnen de nieuwe layout en is het voor de bezoeker eenvoudiger navigeren tussen de verschillende onderdelen. Een belangrijk doel van deze upgrade is te zorgen dat de bounce rate op de smartphone naar beneden gaat en bezoekers langer op de site blijven. Opzet verzorgde naast de technische verbeteringen een mooi, modern en fris ontwerp voor het nieuwe jaar.

Mobiel gebruik

GroenVandaag is een nieuwssite met dagelijks nieuws over bloemen & planten en aan groen gerelateerde onderwerpen, zoals groene evenementen & uitjes, duurzaamheid, natuur, cultuur & klimaat. De site trekt elke dag zeer veel bezoekers. Het mobiel gebruik van de site is de afgelopen jaren enorm gestegen. Inmiddels maakt meer dan 50% van het aantal bezoekers gebruik van een smartphone om de site te bekijken. Het was hoog tijd voor een nieuwe benadering van het menu en de layout op de mobiel. Opzet heeft de gehele vormgeving en uitstraling aangepast naar de huidige wensen en verwachtingen van de bezoekers.

De vormgeving is modern, fris en zonder overbodige elementen. De beelden van het nieuws staan centraal. Deze beelden geven de site de gewenste uitstraling en de groene knoppen en elementen staan ten dienste van het nieuws, zonder af te leiden van waar het om gaat. De leesbaarheid is verbeterd en de vindbaarheid voor zoekmachines is geoptimaliseerd.

Techniek

Naast de nieuwe vormgeving hebben we de gehele site ge-upgraded naar de laatste versies van het CMS en geïnstalleerde plugins. Tevens hebben we een aantal nieuwe onderdelen toegevoegd die de snelheid van de site verhoogd hebben. Het komende jaar zullen we de site verder gaan verbeteren en doorontwikkelen.

Wilt u meer weten over het ontwikkelen van succesvolle sites en portals? Neem contact met ons op voor een presentatie.