brand | new | ideas


Afvalrooster digitaal online en apps

Meer info?

Bel 023 5388200, stuur een e-mail naar verkoop@opzet.nl of vul onderstaand formulier in:

De digitale afvalkalender en apps zijn een duurzame en gebruiksvriendelijke oplossing voor het informeren van uw inwoners. Voor de burger geen ingewikkelde schema’s meer. De bezoeker tikt zijn of haar postcode en huisnummer in en alleen de data die van toepassing is op de betreffende locatie wordt getoond. Inwoners zien op de digitale kalender alleen de ‘persoonlijke’ inzameldata voor de verschillende afvalstromen.

Opzet biedt voor meer dan 2,5 miljoen huishoudens via meer dan 20 applicaties zowel online digitale afvalkalenders als diverse apps met pushberichten. De meest complete oplossing.

Via de postcode en het huisnummer krijgt de bezoeker zijn of haar eigen afvalkalender gepresenteerd. Via de site, tablets of smartphone. Wanneer de burger toch behoefte heeft aan een gedrukt exemplaar, dan kan via één druk op de knop een A4-pdf van de kalender geprint worden.
Via een banner zijn de eerstvolgende inzameldata in één oogopslag zichtbaar. Zonder de kalender in z'n geheel te hoeven bekijken.

Koppelingen
De afvalkalender kan tevens direct gekoppeld worden aan een database van bijvoorbeeld een routeplanner van het inzamelbedrijf. Naast de inzameldata van alle afvalstromen is het mogelijk de diverse afvalbrengstations via Google Maps inzichtelijk te maken.

Formulieren
In de afvalwijzer is een onderdeel voor plaagdierbestrijding verwerkt. Per plaagdier is een korte uitleg en een meldingsformulier beschikbaar. Via diverse online formulieren kan de burger informatie aanvragen en in contact te komen met de betreffende locatie.

Veel gestelde vragen
De afvalwijzer is voorzien van een speciale onderdeel voor 'Veel gestelde vragen'. Deze vragen zijn via het CMS te beheren en aan te vullen.

Export naar vCal
De persoonlijke afvalkalender kan geëxporteerd worden naar de eigen digitale agenda op de smartphone of op de computer in bijvoorbeeld Outlook.

Van mobiel tot App
De digitale afvalkalender kan tevens voorzien worden van een mobiele versie en Apps voor iPhone en Android. De kalender is standaard geschikt voor tablets als de iPad. De app is geschikt voor iOS (iPhone) en Android en is voorzien van onder andere de optie voor pushberichten.

Responsive design
Het aantal bezoekers van online kalenders via smartphones gaat inmiddels naar 20% van het totaal aantal bezoekers. Daarmee worden de mobiele versies van de kalenders meer geraadpleegd dan de apps.
Via zoekopdrachten in Google komen de inwoners steeds vaker via de smartphone op de kalenders. Bezoek via tablets is iets meer dan 25% van het geheel.

De online kalenders worden inmiddels ook ontwikkeld in responsive design. Dat houdt in dat deze geschikt is voor zowel PC en tablets als elke type smartphone. Een mooi voorbeeld van een kalender in responsive design is de site van de HVC.

Webrichtlijnen overheid
De digitale afvalkalender van Opzet voldoet aan de standaard van de overheid, zoals gepubliceerd op webrichtlijnen.nl.

De webrichtlijnen geven kwaliteitsregels voor het ontwerpen, bouwen en beheren van websites van hoge kwaliteit. Ze zijn gebaseerd op internationale standaarden voor kwaliteit en toegankelijkheid, en op in de praktijk beproefde oplossingen van professionals.

De webrichtlijnen zijn een handig instrument om te waarborgen dat een website voor iedereen werkt en op moderne wijze is gebouwd. En dat niet alleen: de website wordt bijvoorbeeld ook sneller en beter vindbaar in zoekmachines

Duurzaam
De digitale afvalkalender is een duurzame oplossing voor een schoner milieu. Het is een zeer gebruiksvriendelijke oplossing. U bespaart aanzienlijk op uw drukwerk- en verspreidingskosten.

De applicatie is geschikt voor tablets als de iPad. Via een speciale app voor iOS of Android kan de gebruiker overal de kalender raadplegen op de smartphone.

PDF's voor drukwerk en huis-aan-huis verspreiding
Door de database van alla adressen te koppelen aan de routes en het ophaalschema van de afvalstromen is het mogelijk om bulk PDF"s te maken die direct gebruikt kunnen worden van drukwerk. Opzet kan hierdoor voor u de huis-aan-huis verspreiding van de gepersonaliseerde en gedrukte afvalkalender verzorgen. Desgewnest leveren we de PDF's aan voor uw eigen drukker.

Voorbeelden
HVCgroep - Postcode 1645 SM nr 2 - bekijk>
Twente Milieu (gekoppelde database) - Postcode 7541 ZJ nr 8 - bekijk>
Cyclus - Postcode 2391 BN nr 126 - bekijk>
gemeente Eindhoven (gekoppelde database) - Postcode 5645 KH nr 28 - bekijk>
gemeente Deurne - Postcode 5751 EP nr 19 - bekijk>
gemeente Heeze Leende - Postcode 5595 XC nr 13 - bekijk>
gemeente Nuenen - Postcode 5671 AD nr 10 - bekijk>
Voor meer voorbeelden kunt u contact met ons opnemen.

Afvalinfo voor gemeenten
Naast de digitale afvalkalender en app die in de eigen huisstijl vormgegeven en ontwikkeld wordt bieden we een nieuwe dienst aan via Afvalinfo. Dit is een speciale dienst voor gemeenten om gebruik te maken van een algemene digitale kalender en app. De kalender wordt voorzien van het eigen logo en teksten waarbij gebruik gemaakt wordt van een gezamelijke oplossing die meerdere gemeenten tegelijk bedient.
Wilt u meer informatie over deze dienst dan kunt u contact opnemen voor een demonstratie.

Aanvullende helpdesk software
Als extra functie kan de kalender gekoppeld worden met onze speciale helpdesk software voor de afvalbranche. Lees hier meer over de applicatie.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de mogelijkheden en kosten van deze online afvalwijzer? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Meer informatie

  • Aanvullende informatie?

    Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op voor een demonstratie.

  • Meer dan 20 kalenders

    Inmiddels bienen de kalenders van Opzet meer dan 1,5 miljoen huishoudens.

Klanten met afvalrooster digitaal online en apps