brand | new | ideas


Applications en Apps

Innovatieve en krachtige software oplossingen
Applicaties ontwerpen, ontwikkelen en programmeren. Onze developers zijn er dagelijks mee bezig. Opzet maakt elke applicatie op maat naar de wens van de gebruiker met als uitgangspunt efficiëntie, schaalbaarheid en gebruikersgemak.

Hier een aantal voorbeelden

Succesvol
Opzet heeft in de loop van de jaren een unieke marktpositie verworven op het gebied van het online creëren van PDF documenten en software voor de afvalbranche. Daarnaast ontwikkelden we speciale software voor recruitment workflows, diverse grote intranet sites en webshops met koppelingen.
Omdat we de applicaties op maat maakten in nauwe samenwerking met de opdrachtgever en de gebruiker, zijn ze gebruikersvriendelijk en succesvol.

Werkwijze en aanpak
Het ontwikkelen van een applicatie verdelen we in een aantal stappen.
1. We starten met een uitgebreid functioneel en technisch ontwerp. Bij het functioneel ontwerp nemen we de gebruiker altijd als uitgangspunt. We kijken naar de unieke mogelijkheden van uw product of dienst en versterken deze met de juiste technieken.
2. Daarna ontwerpen we de diverse schermen. De gehele applicatie wordt vooraf ontworpen en elke stap en functie wordt uitgewerkt zodat we geen onderdelen kunnen vergeten.
3. We houden het budget en de planning goed in de gaten en zorgen voor een persoonlijke projectbegeleiding.
4. Na het programmeren en uitwerken van de applicatie volgen diverse testfases. We betrekken de gebruiker tijdens deze tests en passen de applicatie daar op aan.

Monitoren en verbeteren
Na opleving monitoren we het gebruik en vragen ons af hoe we de usability kunnen verhogen en het gebruik vereenvoudigen. Dit is een continu proces waarbij een samenwerking op langere termijn essentieel is.

Innovatie
Zo blijven we als bureau betrokken bij uw bedrijf en maken samen een goede applicatie waarbij we luisteren naar uw klant, en de markt volgen op het gebied van trends en ontwikkelingen. Door samen met de opdrachtgever een product of dienst te blijven verbeteren zorgen we voor een krachtige en passende aanpak met een mooi design.

Techniek
Techniek is cruciaal voor de beschikbaarheid van een applicatie. Alle sites en applicaties die wij bouwen worden technisch ondersteund door onze eigen servers. Hiervoor werken we samen met IS in Purmerend. Al onze servers worden alleen gebruikt voor onze eigen klanten waardoor veiligheid en uptime gegarandeerd kunnen worden. We monitoren 7 dagen per week 24 uur per dag alle door ons ontwikkelde sites.

Combinatie vormgeving en techniek
Door kennis van applicaties te combineren met kennis van design heeft Opzet software kunnen ontwikkelen die unieke oplossingen biedt voor onder andere documentworkflows.

Bijvoorbeeld:
1. Voor de uitvaartbranche hebben we een unieke tool ontwikkeld voor het maken en plaatsen van rouwadvertenties en het maken van rouwkaarten. Verschillende uitgevers in Nederland gebruiken onze applicaties voor het online opmaken van advertenties.
2. Voor de afvalbranche zijn we marktleider in het ontwikkelen van digitale afvalkalenders en apps gecombineerd met klantenservice tools.

Disciplines
Webapplicaties (webdesign, techniek, hosting en onderhoud), webapps, widgets, intra- en extranetoplossingen, webwinkels, betalingsystemen, koppelingen, content management systemen en PDF applicaties, workflowmanagement software.