brand | new | ideas


Schrijven voor zoekmachines

Meer info?

Bel 023 5388200, stuur een e-mail naar verkoop@opzet.nl of vul onderstaand formulier in:

Schrijven voor een website met de bedoeling: vindbaar zijn voor zoekmachines (SEO: Search Engine Optimization), moet steeds aan andere voorwaarden voldoen. De methoden en formules die Google gebruikt om het web te doorzoeken wijzigen regelmatig. Ook doorziet Google de veelgebruikte trucs steeds beter. In de praktijk blijken goed geschreven teksten het beste te scoren. Toch blijft het mogelijk om zo te schrijven dat u beter gevonden wordt. Hieronder een paar tips.

Wilt u beter gevonden worden door uw doelgroep en uw webteksten daarop aanpassen? Dan is het handig om te weten op welke zoektermen uw doelgroep zoekt. U kunt daarvoor een analyse laten uitvoeren.  

Als u dat eenmaal weet zijn er nog een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden:

Keywords herhalen
De hoofdkoppen van uw teksten worden het beste gevonden, dus daar moeten de belangrijkste zoektermen of "keywords" in terugkomen.
Als u die zoektermen ook nog een aantal keer terug laat komen in de lopende tekst (ongeveer 5 keer op een pagina) heeft u nog meer kans om daarop gevonden te worden.
Het heeft geen zin om bepaalde zinnen, kreten of pagina's in uw website overdreven vaak te herhalen. Daar reageert Google niet meer op. Het is beter om op elke pagina een unieke tekst te zetten.

Leesbaarheid
Vroeger zocht Google vooral op de inhoud van tussenkopjes. Dat is nu niet meer zo. Wel blijven tussenkopjes belangrijk voor de leesbaarheid van de tekst.
Ook het gebruik van synoniemen maakt een tekst een stuk leesbaarder. Gelukkig kan Google die de laatste tijd ook herkennen.

Korte tekst
Een korte, bondige tekst leest op het web het beste. Maar voor zoekmachines mag die ook weer niet te kort zijn. Als de tekst korter is dan 250 woorden wordt het voor Google lastig om de inhoud van uw artikel te bepalen. Dat betekent trouwens dat dit artikeltje net lang genoeg is om gevonden te worden...

Wat kunnen we voor u betekenen?

 • Tekstschrijven

  Wij helpen u met het schrijven van de juiste teksten en het bouwen van een succesvolle site.

 • SEO

  Teksten schrijven voor Search Engine Optimalisation. Dat is de natuurlijke vindbaarheid in zoekmachines.

 • Beeld en tekst

  Zorgen dat de beelden en teksten goed op elkaar aansluiten.

 • Redigeren

  Het redigeren van bestaande teksten naar goed leesbare inhoud.