brand | new | ideas

Digitale afvalkalender

HVC Groep

Digitale afvalkalender

De afvalwijzer van de HVC is een belangrijk middel om bewoners te informeren over het inzamelen van alle soorten afval. Via de postcode en het huisnummer krijgt de burger zijn of haar eigen afvalkalender gepresenteerd. Wanneer de gebruiker toch behoefte heeft aan een gedrukt exemplaar kan met één druk op de knop een A4 PDF van de kalender gemaakt en geprint worden.

De kalender heeft daarbij allerlei extra functies en kan de inwoner direct een grofvuilmelding insturen of de locaties raadplegen. De site bevat alle informatie op het gebied van afvalinzameling.

Het aantal bezoekers van online kalenders via smartphones is oplopen naar 20% van het totaal aantal bezoekers. Daarmee worden de mobiele versies van de kalenders meer geraadpleegd dan de apps.
Via zoekopdrachten in Google komen de inwoners steeds vaker via de smartphone op de kalenders. Bezoek via tablets is iets meer dan 20% van het geheel.

De online kalender is dan ook ontwikkeld in responsive design. Dat houdt in dat deze geschikt is voor zowel PC en tablets als elke type smartphone.

Naast de afvalwijzer is een speciale app voor iOS en Android ontworpen.

Bekijk de online kalender op inzamelkalender.hvcgroep.nl
Gebruik de postcode 1991 NK nr 40

HVC, gevestigd in Alkmaar, is in de jaren negentig opgericht om een oplossing te bieden voor de groeiende afvalproblematiek.
HVC is een afval- en energiebedrijf dat eigendom is van 52 aandeelhoudende gemeenten uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Friesland, en van vijf waterschappen.

 Website HVC samen besparen - HVC Groep Digitale afvalkalender - HVC Groep MVO Jaarverslag 2010  - HVC Groep Website HVCinzameling - HVC Groep Website HVCenergie - HVC Groep Intranet voor meerdere locaties - HVC Groep Bebording HVC bedrijventerreinen - HVC Groep Brochurelijn - HVC Groep Brochure duurzaamheid - HVC Groep Brochure warmte - HVC Groep Warmtewaaiers als gebruiksaanwijzing - HVC Groep HVC Jaarverslag 2009, creatief en duurzaam - HVC Groep Afvalkalender - HVC Groep Strategiekaart extranet toepassing - HVC Groep Software HVC klantenservice - HVC Groep Jaarverslag 2007 - HVC Groep Belettering wagenpark - HVC Groep Jaarverslag 2008 - HVC Groep Jaarverslag 2006 - HVC Groep Website HVC Groep - HVC Groep Kunstboekje - HVC Groep Banieren - HVC Groep Website Zooi - HVC Groep Website MeerWarmte - HVC Groep