brand | new | ideas


Duurzaam ondernemen

De servers van Opzet worden groen gehost door IS, een Internet Service Provider die zich inzet voor een groener Internet. Door de opkomst van zaken als E-commerce, internetradio en online televisie groeit het internetgebruik sneller dan ooit. Het toenemende energiegebruik van datacenters en Service Providers zorgt voor steeds meer CO2 uitstoot in de atmosfeer.

IS Interned Services, een van Nederlands grootste Internet Service Providers (ISP), neemt haar verantwoordelijkheid door via Cleanbits het eerste perceel van het Nederlandse Internetbos aan te kopen. Hiermee compenseert zij haar eigen CO2 uitstoot én dat van haar klanten ruimschoots.

Internet neemt bij de meeste van ons een belangrijke plaats in in ons dagelijks leven. Buiten ons zicht gebruikt datzelfde Internet helaas bergen (grijze) energie, waardoor het Internet van vandaag niet duurzaam is. De meerkosten om het geheel op groene energie te laten draaien zijn gering en betaalbaar. De enige reden waarom dat (op een aantal uitzonderingen na) nog niet op grote schaal gebeurt, is omdat datacentra en hostingbedrijven denken dat u het niet belangrijk vindt.

Op deze manier bieden we onze klanten een website aan die CO2 neutraal gehost wordt. Controleer zelf.


Wij ondersteunen natuurbehoud

Contact

Mail: info@opzet.nl
Telefoon: 023 5 388 200
Fax: 023 5 385 664

Bezoekadres

van Dalenlaan 392
2082 VR Santpoort Zuid

Postadres
Postbus 32
2080 AA Santpoort-Zuid

disclaimer
privacyverklaring