brand | new | ideas


Suikerbrood met Berenburg

Brood 


Ingrediënten
- 75 gram gele rozijnen
- 50 gram krenten
- 1 deciliter Berenburg
- 125 gram zachte boter
- 15 plakjes suikerbrood, in blokjes gesneden
- 5 eieren
- 50 gram suiker
- 8,5 deciliter melk
- vanille

Bereiding
Laat de rozijnen en krenten minstens 1 uur wellen in de Berenburg.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vul een braadslee met zoveel water dat het tot halverwege de te gebruiken ovenschotel reikt.
Plaats de braadslee met water in de oven.
Beboter de ovenschaal.
Strooi de suikerbrood blokjes op de bodem van de ovenschotel.
Strooi de krenten en rozijnen tussen het brood.
Klop de eieren met suiker schuimig.
Verwarm de melk met de vanille tot het kookpunt en klop er het eimengsel door.
Voeg de rest van de Beerenburg toe.
Giet dit mengsel op het brood in de schaal. Laat de schaal 10 minuten intrekken.
Plaats hem dan in de braadslee en bak hem 40 à 45 minuten in de oven tot de eieren net gestold zijn.
Dek de bovenkant af met aluminiumfolie als deze te snel bruin kleurt.

Snij warm in plakken en serveer met ijs en eventueel vruchten of slagroom.


Brochure Opzet

Brochure

Vraag geheel vrijblijvend onze corporate brochure aan. Stuur een mail naar info@opzet.nl of neem contact met ons op.

brand new ideas

Opzet bouwt aan merken en producten.
Daarvoor hebben wij de volgende disciplines in huis:

Vormgeving>
Communicatie>
Internet>
Multimedia>
Applicaties >