brand | new | ideas


Recepten Berenburg

Meer info?

Bel 023 5388200, stuur een e-mail naar verkoop@opzet.nl of vul onderstaand formulier in:

Dat kruiden goed kunnen zijn is van oudsher bekend. Eeuwen geleden al waren er kruidentuinen in kloosters en bij apotheken. Deze kruiden werden in de brandewijn of jenever getrokken.

De zo verkregen kruidendranken verwarmden de zeelieden. Maar ook de Friese schippers waren er dol op. Niet alleen vanwege de smaak, maar ook om de heilzame werking van bepaalde kruiden. De herbergiers speelden hier op in en schonken hun eigen speciale brouwsels.

Fedde Sonnema en Hendrik Berenburg
Fedde Sonnema was zo’n herbergier en zijn kruidenmix was alom geliefd. Hij maakte zijn kruidendrankje zo lekker dat men van heinde en verre kwam om dit kostelijke vocht te proeven. Omdat het hem niet meer lukte om al die kruiden zelf te zoeken, bestelde hij ze bij Hendrik Berenburg in Amsterdam. De kwaliteit bleef gelijk en het recept bleef geheim. En ook nu nog is het een beroemd drankje: want wie kent niet de Berenburg van Fedde Sonnema?

Kruidig koken
Omdat Berenburg kruidig is, kan het ook goed worden gebruikt als ingrediënt van lekkere gerechten. Hieronder hebben we een aantal recepten met Berenburg verzameld. Ze zijn afkomstig van verschillende internetsites: met dank aan de makers. Eet smakelijk!
 

Overzicht gerechten:

  • Uiensoep à la Sonnema

    Voorgerecht Meer ›

  • Gestoomde makreel met Berenburg sjalotjes

    Voorgerecht Meer ›

  • Kaasfondue met Berenburg

    Hoofdgerecht Meer ›

  • Gestoofd rundvlees met kruidkoek

    Hoofdgerecht Meer ›

  • Berenburg toffeetoetje

    Nagerecht Meer ›

  • Berenburg Bavarois

    Nagerecht Meer ›

  • Theegrog met Berenburg

    Drank Meer ›

  • Berenburg-appelsap

    Drank Meer ›

  • Prom en Bôle

    Brood Meer ›

  • Suikerbrood met Berenburg

    Brood Meer ›